Nyhetsartikel:Ekosamling och föreningsstämma
(Kategori Allm artiklar)
Postat av Kjell Askling
onsdag 12 mars 2014

Våren är i antågande, och här vid Emaljervägen 5 är vi just nu i färd med att iordningställa lokaler för diverse ekoverksamhet. Det handlar i första hand om verksamhetslokaler för Ekotjänsten i Ronneby, varuhuslokaler för Ronneby Ekomarknad, lagerlokaler för Svensk Ekomarknad och lämpliga utrymmen för Ronneby Ekoförening (där vi ser verksamheten Överflödet som den mest angelägna). Vid sidan om detta finns också konkreta planer på en gemensam samlingslokal i den gamla panncentralen.

Det har gått nära ett år sedan föregående inlägg här på sajten,


och i stort sett lika händelsfattigt har det varit när det gäller samhällsföreningens arbete. Något av en reaktion på det hittills mycket svaga intresset för Ronneby Samhällsförening, kan man säga. Men, vi har givetvis inte på något sätt gett upp. Vi har bara laddat om, med ny energi, och går nu vidare, med bestämda steg, i en mer konkret satsning tillsammans med några systerorganisationer.

Söndagen den 23 mars kl 14.00 bjuder dessa organisationer in till ekosamling för alla ekointresserade (även icke-medlemmar) vid Emaljervägen 5. Välkommen hit för att se hur vi har det just nu, samt för att ta del av och diskutera ekoplanerna och ekoverksamheten. Det blir en ganska enkel samling med huvudsakligen konkret innehåll (har vi tänkt oss). Ekosamlingen avslutas med årsstämmor för några av de inblandade föreningarna, om uppslutningen är tillräcklig. Var god meddela oss om du kommer till samlingen.
Den här nyhetsartikeln är frånRonneby Samhällsförening
( http://rsf.e372.se/news.php?extend.22 )