Externa länkar

Lokal ekoverksamhet

Här hittar du länkar till lokal ekoverksamhet som vilar på samma ekogrund som Ronneby Samhällsförening. Inte så omfattande och fullfjädrad ännu, men den växer, och fjädrarna kommer i takt med engagemanget.

Ekotjänsten i Ronneby - Lokala tjänster med eko på köpet


Den ideella föreningen Ekotjänsten i Ronneby, som fn befinner sig ett uppbyggnadsskede, är tänkt att fungera som något av ett varuhus i tjänster, inrymmande såväl tjänste- och service-verksamhet som bemannings- och entreprenad-verksamhet. Verksamheten vänder sig såväl till enskilda människor som till organisationer, och söker fn uppdragstagare och uppdragsgivare.


Ronneby Ekoförening - Nyskapande ekoutveckling i Ronneby kommun

Skapandet är fundamentalt för livet, och livet en ständigt pågående skapelseprocess. Detta gäller även för människan. Men skapandet måste ske i harmoni med den natur och det kosmos vi lever i, och givetvis i harmoni med oss själva. Ronneby Ekoförening visar med sin nyskapande verksamhet hur detta går till, samt hjälper oss att hitta vägen. Häng med i skapandet du också.


Ronneby Ekomarknad - Ett varuhus på ekogrund

Föreningens verksamhet, som fn är under uppbyggnad, har än så länge ett tämligen begränsat sortiment, och en ebutik som behöver förfinas ytterligare. Ebutiken är dock i fullt fungerande skick, så det går bra att göra beställningar redan i detta uppbyggnadsskede. Så häng med som kund, och kanske också som medarbetare, i denna lokala, nyskapande process och ekorörelse.Annat på Rsf-ekogrund

Här kommer du att hitta länkar till annat som vilar på exakt samma ekogrund som Ronneby Samhällsförening. Än så länge finns här enbart Ekokuriren, en webbtidning med ekoperspektiv som ges ut av ekoföreningen.

Ekokuriren - Webbtidningar med ekoperspektiv

Ekokuriren för Ronneby, som är en lokal webbtidning med ekoperspektiv, skall spegla och informera om allt av ekointresse för Ronneby kommun. Ekokuriren finns också som en regional webbtidning som skall spegla och informera om allt av ekointresse för hela den svenska språkregionen. Tidningarna ges ut av Ronneby Ekoförening och Svensk Ekoförening.Övriga externa länkar

Vi är medvetna om att innehållet på sajterna nedan inte riktigt har den ekokaraktär vi vill se. Men, så som situationen är just nu, och i väntan på något bättre, tycker vi ändå att dessa sajter kan vara värda ett besök.

EkoBlekinge - En ekoguide för Blekinge

Tanken bakom EkoBlekinge är att inspirera och underlätta för människor att ställa om till en mer miljövänlig och hållbar livsstil. Att hushålla bättre med jordens resurser och göra regionen mer självförsörjande genom att uppmuntra lokal och miljövänlig produktion. Den hjälper invånare och turister att hitta alternativen som är bra för miljön. Drivs ideellt av Ben Andersen.


Natural News - Globalt publicist-nätverk för fritänkare

The NaturalNews Network is a non-profit collection of public education websites covering topics that empower individuals to make positive changes in their health, environmental sensitivity, consumer choices and informed skepticism. The NaturalNews Network does not accept money to cover any story. NN is what the news industry used to be, before it sold out to big business.


NewsVoice - Nättidskrift för förändring och nytänkande

Nättidskriften NewsVoice har siktet inställt på goda nyheter t ex: idéer som förändrar samhället till en trevligare omvärld att leva i, nya uppfinningar som ersätter kol och olja och på naturliga metoder som ger hälsa och välbefinnande. NewsVoice ska vara till nytta för läsarna och skapa debatt som leder till förändring och nytänkande. Ansvarig utgivare är Torbjörn Sassersson.
Du behöver vara registrerad och inloggad för att kunna lämna kommentarer på denna webbsajt.
Vi har försökt att hålla kommenterandet öppet, men det går tyvärr inte i denna nedbrytande värld.

Den här sajten använder sig av e107 cms. Temat kommer från Xen Themes. För sajtbygget svarar Ekotjänsten i Ronneby. Berätta gärna (se Kontakt-sidan) vad du tycker om sajten.