tisdag 29 januari 2013

Är det så här vi vill ha det?

Vi lever i ett system som är som gjort för giriga och ansvarslösa människor. Visst, systemet sätter människor i arbete, och får hjulen att snurra. Men, på vilket sätt och med vilket resultat? Jo, det får oss att stressa runt, dag ut och dag in, med sådant som vi troligen knappast skulle ägna oss åt om det inte vore för pengarnas skull, och det reducerar livet här på planeten till en handelsvara, som kan köpas för pengar utan egentligt värde.

Detta är naturligtvis, i den tid vi nu lever, knappast någon nyhet
för någon. Men, det är dags nu, tycker jag, att vi för upp detta till ytan, och börjar tala klarspråk, såväl med varann som med oss själva. Är det verkligen så här vi vill ha det, och måste vi människor vara giriga och ansvarslösa? Nej, jag tror inte det. Jag tror att vi vill och kan ta ansvar för vårt leverne, att vi vill och kan styra vårt eget liv, och att vi vill och kan göra det utan girighet.

Jag tror inte att människor, inte ens de som idag synes ha fördel av systemet, innerst inne vill vara giriga och ansvarslösa. Vi är alla bara så invanda i denna ordning. Den har ju följt oss i evigheter. Men, en dålig ordning blir inte bättre med tiden. Nej, tvärtom blir den bara mer katastrofal ju längre tiden går, och ju större omfattning den får. Och, nu när den dåliga ordningen har nått en global omfattning är det hög tid att göra något åt det hela.

Det är dags nu för oss människor att välja en ordning och ett system som stämmer med hur vi egentligen vill leva. Ett rikt liv i dess rätta bemärkelse, ett liv med både enhet och mångfald. Det är ingen utopi, utan en reell möjlighet, och en verklighet som redan är på gång. Du hittar den bl a här hos Ronneby Samhällsförening, och du kan med fördel börja ta del av den på denna sida om du är bosatt i Ronneby kommun, eller på denna sida om du är bosatt i någon annan kommun. Ta vara på den möjligheten, medans möjligheten finns.Detta inlägg är hämtat från Ekokuriren för Ronneby kommun, en lokal webbtidning med ekoperspektiv.Postad av Kjell Askling under Allm artiklar - Lämna en kommentar - utskriftsvänlig Skapa pdf av denna artikel

Den här sajten använder sig av e107 cms. Temat kommer från Xen Themes. För sajtbygget svarar Ekotjänsten i Ronneby. Berätta gärna (se Kontakt-sidan) vad du tycker om sajten.