tisdag 16 oktober 2012

Visning av gamla vattentornet

Så har det då varit visning av gamla vattentornet, och Ronneby Samhällsförening var givetvis där och beskådade innanmätet, samt hänfördes av utsikten från Ronnebys 110 år gamla landmärke. Det var ungefär som vi hade förväntat oss. En mycket stabil och rejäl byggnad. Det är ju ändå ett vattentorn. Men, de kraftiga väggarna inkräktar givetvis på den invändiga ytan, som grovt beräknat bör ligga på 35-40 kvm per plan, beroende på var i tornet man befinner sig. Ganska små ytor alltså. Så det blir intimt.

I övrigt kunde vi konstatera att tornet förefaller vara tämligen väl bevarat för sin ålder. Detta gäller, så vitt vi kunde se, även vattentanken. Detta lovar gott för möjligheterna till ett visst historiskt bevarande av såväl vattentanken som övrigt historiskt intressant innanmäte.

Vilken är då vår slutsats, och hur går vi vidare? Jo, vi anser att det finns möjligheter att göra något riktigt bra av tornet. Att få in en hiss i byggnaden kan dock bli svårt. Det är lite får små ytor för det. Vi blev inte avskräckta på något sätt, utan är fortsatt intresserade av att kunna förverkliga våra planer betr tornet. Vi har vår vilja, vår tro på detta, och vår beslutsamhet, men det är våra folkvalda politiker som i detta skede bestämmer vad som skall ske, och vem som får köpa gamla vattentornet. Och, hur de prioriterar och bedömer har jag just nu ingen aning om.

Mona tog några bilder som ni läsare kan ta del av, så att även ni som inte var där (var väl runt 10-15 personer som hittat till visningen) kan få en inblick, samt en liten uppfattning om den magnifika utsikten från "balkongen". Hoppas utsikterna för gamla vattentornet är lika bra som utsikterna därifrån. Hör av er och tyck till via omröstningssidan eller kontakt-sidan. Anbuden avseende gamla vattentornet skall vara mäklaren, som är Sydostfastigheter, tillhanda redan och senast den 24 oktober.


Postad av Kjell Askling under Allm artiklar - 4 Kommentarer - utskriftsvänlig Skapa pdf av denna artikel

Den här sajten använder sig av e107 cms. Temat kommer från Xen Themes. För sajtbygget svarar Ekotjänsten i Ronneby. Berätta gärna (se Kontakt-sidan) vad du tycker om sajten.